Διαβάστε ΕΔΩ: Η τέχνη της Καφεμαντείας
Προετοιμασία:
Η προετοιμασία του καφέ είναι απλή αλλά πολύ σημαντική για το «διάβασμα» του καφέ! Ο καφές πρέπει να ψηθεί σε σιγανή φωτιά ή σε χόβολη. Ρίχνουμε τον καφέ στο μπρίκι με το νερό, τον ανακατεύουμε και τον σερβίρουμε στο φλιτζάνι, μόλις φουσκώσει, αλλά χωρίς να βράσει.
Πριν πιείτε τον καφέ σας, τον «μελετάτε», εκφράζετε δηλαδή μέσα σας το ερώτημα στο οποίο θέλετε απάντηση. Αφού τον πιείτε, γυρίζετε κυκλικά το φλιτζάνι δυο τρεις φορές για να διαλυθεί το κατακάθι και μετά το αναποδογυρίζετε στο πιατάκι, όπου θα το αφήσετε για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να στεγνώσει ο καφές στα τοιχώματα.
Τώρα είστε έτοιμοι!
Ανάγνωση:
Οι πληροφορίες του φλιτζανιού ισχύουν για ένα περίπου χρόνο και ανάλογα με τη θέση του συμβόλου μέσα στο φλιτζάνι μπορούμε να καταλάβουμε πόσο κοντινό ή μακρινό είναι το γεγονός που προλέγουν. Όσο πιο κοντά στο χείλος βρίσκεται το σύμβολο, τόσο πιο γρήγορα θα συμβεί αυτό που βλέπουμε. Μπορεί να συμβεί σήμερα ή το πολύ μέσα σε 2-3 εβδομάδες.
Προχωρώντας την ανάγνωση προς τον πάτο, απομακρύνεται και ο χρόνος που θα εμφανιστούν τα γεγονότα. Στον πάτο εμφανίζονται τα πιο μακρινά γεγονότα, που μπορεί να απέχουν μέχρι 11-12 μήνες.
Ξεκινάμε την ανάγνωση από την πλευρά που είναι το χερούλι, ακολουθώντας τη φορά του ρολογιού.