Ινδική Αστρολογία: Rashi, Nakshatra και Αστρικός Ζωδιακός - Αστρολογικές Προβλέψεις

Ινδική Αστρολογία: Rashi, Nakshatra και Αστρικός Ζωδιακός

Ινδική Αστρολογία: Rashi, Nakshatra και Αστρικός Ζωδιακός

Η Ινδική Αστρολογία,  επίσης γνωστή και ως Ινδουιστική Αστρολογία και πιο πρόσφατα ως Βεδική Αστρολογία, χρησιμοποιεί το παραδοσιακό ινδουιστικό σύστημα της αστρολογίας Jyotisha (ή Jyotish από τη σανσκριτική λέξη jyotiṣa, που προέρχεται από το jyótis = “φως, ουράνιο σώμα“).

Χρονολογείται περίπου πριν από 7000 χρόνια και θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της ζωής και της κουλτούρας της Ινδίας. Προήλθε από οράματα των αρχαίων προφητών και η γνώση της πέρασε δια μέσου των αιώνων με την προφορική παράδοση. Μέρος της γνώσης χάθηκε, αλλά η καρδιά αυτής της γνώσης υπάρχει ακόμα.

Vedanga Jyotisha

Το Vedāṅga Jyotiṣa είναι ένα από τα πρώτα κείμενα για την αστρονομία που βρέθηκε μέσα στις Βέδες, τους ιερούς ύμνους και τελετουργικούς στίχους που έχουν συντεθεί στην αρχαϊκή σανσκριτική.

Φυσικά δεν μπορούμε να αναλύσουμε μέσα σε ένα κείμενο μόνο τις αρχές που διέπουν την Ινδική Αστρολογία, θα προσπαθήσουμε όμως να καλύψουμε τα βασικότερα σημεία για την κατανόησή της.

Οι 4 Σκοποί της Ζωής στην Ινδική Αστρολογία

Η βασική της αρχή είναι η εσωτερική αυτογνωσία. Σκοπός της είναι η αυτοανάπτυξη. Αναγνωρίζει τέσσερις σκοπούς στη ζωή: kama, artha, dharma και moksa, οι οποίοι παρουσιάζονται στον γενέθλιο χάρτη δια μέσου των οίκων.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Kama: Ότι κάνουμε στη ζωή πρέπει να είναι πηγή χαράς και να μην προκαλεί πόνο σε κανένα δημιούργημα. Ο 3ος, 7ος και 11ος είναι οι οίκοι Kama.
  2. Artha: Η επίτευξη των στόχων μας δια μέσου της επίτευξης του πλούτου, που θα ενυσχίσει την ισχύ μας στη ζωή, την εργασία, την καριέρα και γενικότερα σε οικονομικά θέματα. Οι οίκοι Artha είναι ο 2ος, 6ος και 10ος.
  3. Dharma: Αντιπροσωπεύει τις αρχές, τον νόμο και στην ανάγκη μας για κοινωνική αναγνώριση. Για το καθήκον μας στους άλλους και τον εαυτό μας. Οι οίκοι Dharma είναι ο 1ος, ο 5ος και ο 9ος.
  4. Moksha: Αντιπροσωπεύει την πνευματική ανάπτυξη. Την κατάσταση “νιρβάνα” που μας οδηγεί στην αναζήτηση υψηλότερης συνείδησης. Ο τελικός σκοπός για κάθε ενσαρκωμένη ψυχή. Ο 4ος, 8ος και 12ος είναι οι οίκοι Moksha.

Αστρικός Ζωδιακός – Nirayana

Η Ινδική Αστρολογία χρησιμοποιεί τον Αστρικό Ζωδιακό (Nirayana), ο οποίος δείχνει τα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν σε ένα άτομο σύμφωνα με τις προηγούμενες πράξεις του. Διακρίνεται, έτσι, από τη Δυτική Αστρολογία, που χρησιμοποιεί τον Τροπικό Ζωδιακό (Sāyana).

Rashi (Rāśi)

Ο Αστρικός Ζωδιακός αποτελεί μία ζώνη 360 μοιρών, που διαιρείται σε 12 ίσα μέρη. Κάθε δωδέκατο μέρος (30 μοίρες) ονομάζεται σημείο, ή Rāśi (σανσκριτικά: «μέρος») γνωστό και ως Rashi. Σε αντίθεση με το δυτικό σύστημα, που υπολογίζει τη θέση των πλανητών σε σχέση με τον Ήλιο, στον Αστρικό Ζωδιακό είναι τα αστέρια που θεωρούνται το σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο μετριέται η κίνηση των πλανητών.

Τα 12 Rashi είναι τα εξής:

Nakṣatra

To Jyotisha αποτελείται από 27 ζώδια, τα Nakshatras και βασίζεται στους πλανήτες και τα αστέρια. Το Jyotisha δηλαδή αποτελείται από 27 διαιρέσεις του ουρανού και σε κάθε μία από αυτές κυριαρχεί ένα Nakshatra.

Η Ινδική Αστρολογία χρησιμοποιεί, επομένως, πέρα από τα Rashi Ζώδια και μία πρόσθετη διαίρεση του ζωδιακού κύκλου σε 27 επιμέρους ζώδια-Nakshatra (αστερισμούς).

Το αρχικό σημείο των Nakshatra είναι ακριβώς απέναντι από το άστρο Spica και ονομάζεται Mesha (ο αντίστοιχος Κριός). Από εκεί ξεκινούν οι διαιρέσεις σε κάθε Nakshatra μια φορά προς την ανατολή.

Στην Ινδική Αστρολογία τα Nakshatras, δημιουργήθηκαν από τον Daksha και έχουν την μορφή των γυναικών του Chandra, του θεού της Σελήνης.

Βασικές Αξίες των Rashi

Κάθε Ζώδιο χαρακτηρίζεται από ένα Στοιχείο (Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό) και μια Βασική Αξία. Οι Βασικές Αξίες που συναντώνται στα Ζώδια, διαδοχικά, είναι:

  • Cara: Κυριαρχία.
    Χαρακτηριστικά προσωπικότητας: Σφρίγος, δυναμισμός, ενέργεια, ηγεσία
  • Sthira: Σταθερότητα.
    Χαρακτηριστικά προσωπικότητας: Αποφασιστικότητα, δύναμη, σταθερότητα, πίστη, εμπιστοσύνη, ευελιξία, πείσμα
  • Dvisvabhava: Μεταβλητότητα.
    Χαρακτηριστικά προσωπικότητας: Προσαρμοστικότητα, αθωότητα, ευγλωτία, πρωτοτυπία, ασυνέπεια, ταλάντευση, απερισκεψία.

Δείτε ΕΔΩ ποιο είναι το Rashi Ζώδιό σας και τη Βασική σας Αξία

Ημερήσιες Προβλέψεις Εβδομαδιαίες Προβλέψεις Μηνιαίες Προβλέψεις

Διαβάστε επίσης

Ερωτικό Ωροσκόπιο – Ποια ζώδια θα έχουν λάβουν πρόσκληση από το παρελθόν τους

Ερωτικό Ωροσκόπιο – Ποια ζώδια θα έχουν λάβουν πρόσκληση από το παρελθόν τους

Προβλέψεις για τις επόμενες 1-4 εβδομάδες: Κριός Κάποια παραπάνω χρήματα θα σας πέσουν στα χέρια,...
Η τράπουλα της Κατίνας προβλέπει για τον Μάιο

Η τράπουλα της Κατίνας προβλέπει για τον Μάιο

Αισθηματικές προβλέψεις: Κριός ΑΣΣΥΡΑΝΤΑ – Η ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΤΟΥ ΕΒΕΝΟΥ Εσείς έχετε καταλάβει, ότι το ταίρι...
Ζώδια – Ημερήσιες Αστρολογικές προβλέψεις Παρασκευή 19/04/2024

Ζώδια – Ημερήσιες Αστρολογικές προβλέψεις Παρασκευή 19/04/2024

Ζωδιακές προβλέψεις:   Κριός Οι σκέψεις και τα συναισθήματα σας, έχουν διαφορετικές πορείες και εσείς...
  • προβλέψεις ερωτικές

    προβλέψεις ερωτικές
  • Ονειροκρίτης

    Ονειροκρίτης
  • ζωδια

    ζωδια
  • Καφεμαντεία – Ανάγνωση Φλιτζανιού

    Καφεμαντεία - Ανάγνωση Φλιτζανιού
  • Αστρολογικές Προβλέψεις από την Λουκία Πάνου

    Αστρολογικές Προβλέψεις από την Λουκία Πάνου
  • Αστρολογικές Προβλέψεις από την κα Μεταξία

    Αστρολογικές Προβλέψεις από την κα Μεταξία
  • Ετικέτες

  • Συμβατότητα Αιγυπτιακών Ζωδίων

    Συμβατότητα Αιγυπτιακών Ζωδίων
  • αστρολογικές γραμμές

    αστρολογικές γραμμές
  • ωροσκοπιο

    ωροσκοπιο
  • Αστρολογικές Προβλέψεις
    Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες www.astrologikes-provlepseis.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του μερική ή ολική, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του www.astrologikes-provlepseis.gr Το www.astrologikes-provlepseis.gr δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη, για το περιεχόμενο των διαφημίσεων.
    Χρέωση υπηρεσιών: Αριθμοί Αστρολογίας 875-876-8254 ΣΤΑΘΕΡO 0,79€/1Λ Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) – ΚΙΝΗΤO 0,82€/1Λ ΜΕ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜOΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛEΟΝ ΤEΛΟΣ ΚΙΝ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ 12%, 15%, 18% ή 20% ΑΝAΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ YΨΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑIΟΥ ΛΟΓ/ΣΜOY ΠΡΟ Φ.Π.Α. Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η εικονογράφηση είναι ενδεικτική. MEDIATEL-Λ. Κηφισίας 125-127 ΤΚ 11524. Helpline 214-2148020
    9011-400-235 Από Σταθερό 1.30E/1Λ ( Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) & από Κινητό 1,74E/1Λ και 9011-400-633 Από Σταθερό 1.56E/1Λ ( Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) & από Κινητό 1,74E/1Λ Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος σύνδεσης συνδρομητών κινητής 12%,15%,18%,20%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ. Η εικονογράφηση είναι ενδεικτική. Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Mediatel Λ. Κηφισίας 125-127 Helpline 214-214-8020
    Copyrights Astrologikes-Provlepseis.gr 2015 - 2024
    Κατασκευή Ιστοσελίδων tcp.gr Project