Κινέζικη Αστρολογία - Αστρολογικές Προβλέψεις

Κινέζικη Αστρολογία

Κινέζικη Αστρολογία

Η Κινέζικη Αστρολογία έρχεται μέσα από τα βάθη του χρόνου και σκοπός της είναι να βοηθήσει, να εμπνεύσει τους ανθρώπους να πετύχουν αυτά πού θέλουν. Αυτό γίνεται μέσα από την γνώση του εαυτού και από συνεχή εξέλιξη του μυαλού και της ψυχής. Οι κανόνες και οι ιδέες της είναι σχετικά απλές έτσι ώστε να μπορεί να γίνουν κατανοητές.

Μέσα από την μελέτη ενός Κινέζικου Ωροσκοπίου, αποκαλύπτονται πλευρές του ατόμου που ίσως δεν ήταν γνωστές. Βγαίνουν συμπεράσματα για το πώς μπορεί να βαδίσει μπροστά.
Βέβαια, όπως και στη Δυτική Αστρολογία, βασίζεται στην ημερομηνία γέννησης (χρόνος, μήνας, μέρα, ώρα). Μέσα από αυτή τη μελέτη μπορεί κάποιος να δει δεδομένα για τα ταλέντα, τις συμπάθειες, τις επιθυμίες, τις ικανότητες, τον τρόπο ζωής, το συναισθηματικό υπόβαθρο καθώς και την τύχη, για το άτομο που μελετά.

Συμπαντικά Στοιχεία - Κινέζικο ΑστρολόγιοΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Κάθε άνθρωπος που είναι γεννημένος στο ίδιο έτος δεν είναι ίδιος. Διαφέρουν σε πτυχές που καθορίζονται από 5 διαφορετικά στοιχεία.
Οι αρχαίοι Κινέζοι αστρονόμοι αποκαλούσαν τους 5 κύριους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος με το όνομα του συμπαντικού στοιχείου που αυτοί αντιπροσώπευαν:

Δίας — Ξύλο
Άρης — Φωτιά
Κρόνος — Γη
Αφροδίτη — Μέταλλο
Ερμής — Νερό

Κύριο Συμπαντικό Στοιχείο
Το κύριο συμπαντικό στοιχείο είναι αυτό που κυβερνούσε τη χρονιά που γεννήθηκε κάποιος και είναι μαζί του για όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Δευτερεύον Συμπαντικό Στοιχείο
Το δευτερεύον συμπαντικό στοιχείο είναι αυτό που σχετίζεται με το ζώδιο του.

Διαβάστε περισσότερα για τα Συμπαντικά Στοιχεία στην Κινέζικη Αστρολογία.

ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Ο Κινέζικος ζωδιακός κύκλος διαχωρίζεται σε δώδεκα παρακλάδια που αντιστοιχούν στα ζώα. Τα δώδεκα ζώα του κινέζικου ωροσκοπίου εκπροσωπούν τα δώδεκα χρόνια του ζωδιακού κύκλου. Έτσι έχουμε 5 στοιχεία Χ 12 ζώα = 60 χρόνια.

Κάθε ένα από τα 12 αστρολογικά έτη δεν ξεκινά την 1η Ιανουαρίου (όπως στο Δυτικό ημερολόγιο) αλλά την πρώτη ημέρα του πρώτου νέου φεγγαριού κάθε χρονιάς. Αυτό γίνεται τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Έτσι για να γίνει κατανοητό χρειάζεται η γνώση των φάσεων του φεγγαριού.

Οι αστρολογικοί κύκλοι των 12 ετών ξεκινούν με την χρονιά του Ποντικού και τελειώνουν με την χρονιά του Γουρουνιού.

Βρείτε με ακρίβεια ποιο είναι το Ζώδιό σας στο Κινέζικο Αστρολόγιο

Κινέζικα Ζώδια - Μύθος


ΜΥΘΟΣ

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με το πώς μπήκαν τα ζώα στο ζωδιακό κινέζικο αστρολογικό κύκλο. Ένας από αυτούς λέει:

Ο Βούδας με την ευκαιρία του κινέζικου νέου έτους κάλεσε σε συνεδρίαση τα ζώα την πρώτη μέρα του χρόνου μα μόνον δώδεκα ζώα παρουσιάστηκαν. Αυτά ήταν με τη σειρά που εμφανίστηκαν : ο Αρουραίος, το Βόδι, η Τίγρης, το Κουνέλι, ο Δράκος, το Φίδι, το Άλογο, η Κατσίκα, η Μαϊμού, ο Πετεινός, ο Σκύλος και ο Χοίρος. Έτσι για να τα τιμήσει ονόμασε ένα έτος για κάθε ζώο με τη σειρά που είχαν εμφανιστεί. Κάθε διαδοχικό έτος παίρνει το όνομα, το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ζώου.

Ένας άλλος μύθος, που είναι και ο πιο δημοφιλής, λέει ότι:

Οι Κινέζοι θεοί αποφάσισαν να σχεδιάσουν ένα αστρολογικό σύστημα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Αποφάσισαν να επιλέξουν 12 ζώα τα οποία θα αναπαριστούσαν τα 12 ζώδια. Έτσι οργάνωσαν έναν αγώνα δρόμου ανάμεσα σε όσα ζώα ήθελαν να συμμετέχουν.
Ο αγώνας ξεκίνησε και όλα τα ζώα έφτασαν στην όχθη ενός ποταμού που έπρεπε να διασχίσουν. Τότε ο Ποντικός πρότεινε στην γάτα να ανέβουν στην πλάτη του Βοδιού που ετοιμαζόταν να μπει στο ποτάμι. Έτσι και έγινε. Λίγο πριν όμως φτάσουν στην απέναντι όχθη ο Ποντικός με μια απότομη κίνηση πέταξε την γάτα στο ποτάμι. Έπειτα πήδηξε γρήγορα στην ακτή και πέρασε την γραμμή του τερματισμού πρώτος. Ακολούθησε το βουβάλι στη δεύτερη θέση. Τελευταίο τερμάτισε το γουρούνι. Την 13η θέση κατέλαβε η γάτα που από τότε ορκίστηκε αιώνιος εχθρός του ποντικού.

Κινέζικη Αστρολογία: Τριάδες

ΟΜΑΔΕΣ
Σύμφωνα με τη θεωρία, το ωροσκόπιο ενός ατόμου δεν εξαρτάται μόνο από το ζώδιο του αλλά και από την ομάδα που ανήκει αυτό το ζώδιο. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο τα άτομα προσδίδοντάς τους ξεχωριστές ιδιότητες.

Ο Κινέζος θεός της Γης χώρισε τα 12 ζώδια πρώτα σε δύο ομάδες των 6 ζωδίων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους.

Ζώδια της δύναμης Ζώδια της αγάπης
Αρουραίος Άλογο
Βουβάλι Κατσίκα/Πρόβατο
Τίγρης Πίθηκος/Μαϊμού
Λαγός Κόκορας
Δράκος Σκύλος
Φίδι Γουρούνι

ΤΡΙΑΔΕΣ
Έπειτα προχώρησε και σε δεύτερη κατηγοριοποίηση.
Έτσι προέκυψαν οι τέσσερις ομάδες (τριάδες) κάθε μια από τις οποίες περιλαμβάνει τρία από τα 12 ζώδια.

 • Η πρώτη τριάδα αποτελείται από τους Ποντικό, Δράκο και Μαϊμού.
 • Η δεύτερη τριάδα  αποτελείται από τους Βουβάλι, Φίδι και Πετεινό.
 • Η τρίτη τριάδα αποτελείται από τους Τίγρη, Άλογο και Σκύλο.
 • Η τέταρτη τριάδα αποτελείται από τους Λαγό, Πρόβατο, Γουρούνι.

Κοσμικές Δυνάμεις (φύση): yin-yang

ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (φύση)
Τέλος βλέπουμε ότι το σύστημα επηρεάζεται από τις κοσμικές δυνάμεις, οι οποίες όταν συνδυάζονται σωστά οδηγούν το σύμπαν και τον άνθρωπο σε αρμονία και ισορροπία. Οι Κινέζοι βλέπουν τα πέντε στοιχεία ως ενεργειακές δυνάμεις που αλλάζουν μορφές και μετακινούνται συνεχώς:
Θηλυκό : “ Yin”
Αρσενικό: “Yang ”.

Σε αυτόν το συνδυασμό βρίσκεται το πιο δυνατό από τα μυστικά του Κινέζικου ωροσκοπίου. Κάθε χρονιά έχει την δική της φύση Γιν και Γιανγκ.

Διαβάστε περισσότερα για το Ying-Yang

 

Κινέζικα Ζώδια

ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΖΩΔΙΑ
Σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία το ζώδιο που κυβερνούσε τη χρονιά που γεννήθηκες αντιπροσωπεύει τον τρόπο που οι άλλοι σε βλέπουν σαν άτομο. Επίσης φανερώνει πώς παρουσιάζεις εσύ τον εαυτό σου προς τα έξω.

Υπάρχει μια παρεξήγηση ότι το Κινέζικο ζώδιο που κυβερνά την χρονιά γέννησης (εξωτερικό ζώδιο) ενός ατόμου είναι και το μόνο που υπάρχει. Ωστόσο υπάρχει και μια κατηγοριοποίηση των ζωδίων ανάλογα με τον μήνα (εσωτερικό ζώδιο) και την ώρα (μυστικό ζώδιο) που γεννήθηκε το άτομο. Άρα κάθε άτομο μπορεί να βρίσκεται κάτω από την επιρροή τριών ή λιγότερων ζωδίων: ένα ζώδιο ανάλογα με τη χρονιά που γεννήθηκε, ένα ζώδιο ανάλογα με τον μήνα που γεννήθηκε και ένα ζώδιο ανάλογα με την ώρα που γεννήθηκε.

Έτσι στην πραγματικότητα έχουμε τρία ζώδια:

 1. Το εξωτερικό ζώδιο που αφορά την χρονολογία που γεννήθηκε κάποιος και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται στους άλλους, στην οικογένεια του, στους φίλους του, στην κοινωνία γενικότερα, καθώς και πως οι άλλοι βλέπουν αυτό το άτομο.
 2. Το εσωτερικό ζώδιο αφορά το μήνα γέννησης κάποιου και μας δίνει περισσότερα στοιχεία για τον πραγματικό χαρακτήρα του. Αυτά τα στοιχεία δεν φαίνονται εύκολα. Ίσως το άτομο να τα κρύβει σκόπιμα ή να προτιμά να τα δείξει με το πέρασμα του χρόνου στα άλλα άτομα.
 3. Τέλος έχουμε το λεγόμενο κρυφό ή μυστικό ζώδιο που προκύπτει από την ώρα γέννησης, και μας δίνει τον πραγματικό χαρακτήρα του ατόμου καθώς και το πεπρωμένο του, την αποστολή του πάνω στη Γη. Αυτά τα στοιχεία πολλές φορές είναι δυνατόν να βγουν μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής του ατόμου.

Βρείτε ποια είναι τα τρία ζώδιά σας στο Κινέζικο Αστρολόγιο

Το εξωτερικό, το εσωτερικό και το κρυφό ζώδιο, μαζί με το ζώδιο της ημέρας γέννησης, σχηματίζουν τους 4 ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ (4 Pillars of Destiny) για κάθε άτομο.

Διαβάστε περισσότερα για τους 4 Πυλώνες του Πεπρωμένου

Αναμένουμε με αγωνία το Νο1 του Σωτήρη

Ημερήσιες Προβλέψεις Εβδομαδιαίες Προβλέψεις Μηνιαίες Προβλέψεις

Διαβάστε επίσης

Επανασυνδέσεις και Σύντροφοι – Παρασκευή 05/06/2020

Επανασυνδέσεις και Σύντροφοι – Παρασκευή 05/06/2020

Για όλους:   Κριός Δεν θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας κλειστά, σε καταστάσεις...
Ανάδρομος Ερμής – Καθυστερήσεις σε σχέσεις και συντρόφους

Ανάδρομος Ερμής – Καθυστερήσεις σε σχέσεις και συντρόφους

   Ο τρέχων μήνας, θα χαρακτηριστεί από το έντονο αστρολογικό φαινόμενο του ανάδρομου Ερμή στο...
Χαρτομαντεία HAL G – Προτάσεις που θα δελεάσουν

Χαρτομαντεία HAL G – Προτάσεις που θα δελεάσουν

Ερωτικές προβλέψεις για το επόμενο 2μηνο: ΚΡΙΟΣ : Η ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Υπάρχουν διάφορα ζητήματα που...
 • αστρολογικές προβλέψεις

  αστρολογικές προβλέψεις
 • Ονειροκρίτης

  Ονειροκρίτης
 • αστρολογικές προβλέψεις

  αστρολογικές προβλέψεις
 • Καφεμαντεία – Ανάγνωση Φλιτζανιού

  Καφεμαντεία - Ανάγνωση Φλιτζανιού
 • Αστρολογικές Προβλέψεις από την Λουκία Πάνου

  Αστρολογικές Προβλέψεις από την Λουκία Πάνου
 • Αστρολογικές Προβλέψεις από την κα Μεταξία

  Αστρολογικές Προβλέψεις από την κα Μεταξία
 • Ετικέτες

 • Συμβατότητα Αιγυπτιακών Ζωδίων

  Συμβατότητα Αιγυπτιακών Ζωδίων
 • αστρολογικές γραμμές

  αστρολογικές γραμμές
 • ωροσκοπιο

  ωροσκοπιο
 • Αστρολογικές Προβλέψεις
  Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες www.astrologikes-provlepseis.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του μερική ή ολική, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του www.astrologikes-provlepseis.gr Το www.astrologikes-provlepseis.gr δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη, για το περιεχόμενο των διαφημίσεων.
  Χρέωση υπηρεσιών: Αριθμοί Αστρολογίας 875-876-8254, 875-876-8550, 875-876-8372, 875-876-8311, 875-876-8026, 875-876-8295 και 875-876-8363 ΣΤΑΘΕΡO 0,79€/1Λ Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) – ΚΙΝΗΤO 0,76€/1Λ ΜΕ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜOΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛEΟΝ ΤEΛΟΣ ΚΙΝ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ 12%, 15%, 18% ή 20% ΑΝAΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ YΨΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑIΟΥ ΛΟΓ/ΣΜOY ΠΡΟ Φ.Π.Α. Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η εικονογράφηση είναι ενδεικτική. MEDIATEL-Λ. Κηφισίας 125-127 ΤΚ 11524. Helpline 214-2148020
  9011-400-235 Από Σταθερό 1.30E/1Λ ( Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) & από Κινητό 1,58E/1Λ και 9011-400-633 Από Σταθερό 1.56E/1Λ ( Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) & από Κινητό 1,58E/1Λ Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος σύνδεσης συνδρομητών κινητής 12%,15%,18%,20%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ. Η εικονογράφηση είναι ενδεικτική. Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Mediatel Λ. Κηφισίας 125-127 Helpline 214-214-8020
  Copyrights Astrologikes-Provlepseis.gr 2015 - 2020
  Κατασκευή Ιστοσελίδων tcp.gr Project