Μαμάδες του Ζωδιακού: Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους; - Αστρολογικές Προβλέψεις

Μαμάδες του Ζωδιακού: Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους;

Μαμάδες του Ζωδιακού: Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους;

Πάνω κάτω όλοι γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου. Ανάλογα όμως με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και τις ευθύνες και υποχρεώσεις μας, ο καθένας από εμάς εκφράζει κάποια χαρακτηριστικά πιο έντονα από άλλα.

Πώς εκδηλώνουν τα βασικά τους ζωδιακά χαρακτηριστικά οι μαμάδες του Ζωδιακού και ποιο χαρακτηριστικό επικρατεί κάθε φορά;

Διαβάστε για τα κύρια χαρακτηριστικά των μανάδων ανάλογα με το ζώδιό τους…

Κριός:

Ανεξαρτησία

Η Κριαρίνα μάνα έχει μια πλήρη ζωή και ενώ θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για τα παιδιά της, ποτέ δε θα χάσει την ταυτότητά της και την ανεξαρτησία της. Γνωρίζει τη σημασία του προσωπικού χρόνου και θα περάσει με ευκολία το μήνυμα στα παιδιά της ότι μεγάλοι και μικροί δεν έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, που μεν φαίνεται κάπως αυταρχικό, αλλά ταυτόχρονα τα κάνει να αισθάνονται ασφαλή.

Η διαπαιδαγώγησή της ίσως είναι κάπως σκληρή αλλά, μαχήτρια κι η ίδια, θεωρεί ότι και τα παιδιά της πρέπει να έχουν τσαγανό, να μάθουν από μικρά να κερδίζουν αγώνες και να μην καταθέτουν τα όπλα με την παραμικρή δυσκολία. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη φίλη τους κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, λόγω της κοφτής συμπεριφοράς της, το δέσιμο όμως θα γίνει πολύ βαθύτερο, όταν μεγαλώσουν.

Ταύρος:

Σταθερότητα

Τα παιδιά χρειάζονται μια ρουτίνα στην οποία έχει ειδικότητα η σταθερή Ταυρίνα μαμά, αφού δε θέλει να χαλάει τις συνήθειές της και να ξεφεύγει από ορισμένες βασικές κατευθυντήριες γραμμές, όπως τις ώρες των γευμάτων ή του ύπνου. Ενδεχομένως να μην είναι η πιο διαχυτική ή ευέλικτη, έχει τους δικούς της ρυθμούς, αλλά θα είναι πάντα παρούσα στις σχολικές γιορτές, παραστάσεις ή σε σημαντικά γεγονότα της ζωής του παιδιού της.

Είναι το σημείο αναφοράς τους και τα βοηθά να αισθάνονται πιο σίγουρα με τη στήριξή της. Παρά τις επικρίσεις της ξέρουν ότι πάντα θα βρίσκεται 100% δίπλα τους κι αυτό μετράει πολύ. Θα δώσει αγώνα για να τα εξασφαλίσει υλικά, να έχουν στέγη πάνω από τα κεφάλια τους και τα ντουλάπια ή το ψυγείο να μην αδειάσουν ποτέ και θα προλαβαίνει τις όποιες επιθυμίες τους με απίστευτη ταχύτητα.

Δίδυμος:

Νεανικότητα

Η μητέρα Δίδυμος είναι μια αιώνια έφηβη, τουλάχιστον στην καρδιά και συχνά φροντίζει να «συμβαδίζει» με τα παιδιά της ίσως περισσότερο από όλες τις άλλες. Θα παίξει μαζί τους, θα γελάσει αλλά και με μεγάλη ευκολία θα συζητήσει ακόμα και τα πιο «ταμπού» θέματα, αφού είναι ανοιχτόμυαλη και καθόλου πουριτανή, κάτι που θα βοηθά να βλέπουν τα πράγματα λιγότερο περίπλοκα και με μεγαλύτερη ευρύτητα.

Απορροφά σαν σφουγγάρι καινούργιες πληροφορίες, πιο πρωτοποριακές ιδέες και καινοτομίες, έχει αρκετά χόμπι και ενδιαφέροντα κι αυτά τα στοιχεία την κάνουν μια πολύ μοντέρνα και ενδιαφέρουσα μαμά, καμάρι των παιδιών που είναι πάντα σύγχρονη και ενεργητική. Το μόνο της ελάττωμα ίσως είναι ότι έχει μεγαλύτερη ανεμελιά κι ελαστικότητα απ’ όσο θα έπρεπε.

Σας απασχολεί κάποιο επαγγελματικό ή συναισθηματικό ζήτημα και είστε σε αδιέξοδο; Μην περιμένετε άλλο!
Για επαγγελματικές και ερωτικές αποκαλύψεις, καλέστε ΤΩΡΑ στο 9011 400 235 και βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε! (χρέωση σταθερά: 1,23€/1΄ – κινητά: 1,57€/1΄)

Καρκίνος:

Μητρικό ένστικτο

Η Καρκίνος, είναι η old time classic μάνα και απόλυτα συνυφασμένη με την έννοια της μητρότητας. Χαίρεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της, βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο πάνω από την κούνια του μωρού και αργότερα, πίσω από το παιδί της, έτοιμη να το πιάσει, αν πέσει. Οι τοίχοι και τα έπιπλα είναι στολισμένα με φωτογραφίες των τέκνων στις διάφορες ηλικίες τους και τα άλμπουμ πάντα σε κοινή θέα.

Μπορεί να ήταν το όνειρό της να γίνει μάνα από τότε που πήγαινε στο Δημοτικό και να είχε ήδη σκεφτεί πόσα παιδιά θέλει να κάνει και τι όνομα να τους δώσει. Η οικογένεια γι” αυτήν είναι πάνω απ” όλους κι όλα κι οι γιορτές ή οι διακοπές είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να το θυμίζει στα παιδιά της, με τραπεζώματα και σπιτικά φαγητά, τηρώντας όλες τις παραδόσεις και τα έθιμα.

Περιποιητική, συμπονετική και με μια τεράστια αγκαλιά, παρέχει στα παιδιά της την απόλυτη προστασία, κάνοντάς τα να πιστέψουν ότι θα είναι δίπλα τους όσο ζει.

Λέων:

Ζωντάνια

Είναι η πιο ζωντανή και δραστήρια μαμά του ζωδιακού. Λίγο παραπάνω επιδεικτική από το μέσο όρο, ηγετική, όμως πολύ στοργική, δοτική, διαχυτική και προστατευτική με τα βλαστάρια της. Θέλει να τους προσφέρει όσα περισσότερα εφόδια μπορεί, ώστε να ξεχωρίσουν γι’ αυτό και πέρα από τα «καλά» σχολεία που θα επιλέξει, θα φροντίσει για ένα σωρό εξωσχολικές δραστηριότητες και μαθήματα, από ξένες γλώσσες, γυμναστική, χορό, μουσική, ομάδες κλπ και πάντα θα καμαρώνει για τις επιδόσεις τους.

Τα πάρτι των γενεθλίων που οργανώνει είναι συνήθως υπερπαραγωνή και μένουν αξέχαστα στα παιδιά της. Δεν θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι θεωρεί τα παιδιά το μεγαλύτερο επίτευγμά της και ως εκ τούτου, αν κάποιος τα πειράξει ή τα αδικήσει, θα το εκλάβει ως προσωπική προσβολή και θα λειτουργήσει άμεσα.

Παρθένος:

Οργάνωση

Πρακτική, λεπτολόγος, αποτελεσματική, λιτή και οργανωτική, η μαμά Παρθένος είναι τελείως διαφορετική από τις υπόλοιπες και ρίχνει περισσότερο βάρος στις δομές γιατί πιστεύει ότι αυτές είναι που θα κάνουν τα παιδιά να νιώσουν ασφαλή, βγαίνοντας στην κοινωνία. Πάντα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τα πεσίματα και τα χτυπήματά τους, αφού κουβαλά μαζί της όλο το φαρμακείο, η καθαριότητα του χώρου και η προσωπική υγιεινή είναι η ειδικότητά της, ενώ η τήρηση ωραρίου γεμάτων, ύπνου, παιχνιδιού, δραστηριοτήτων και μαθημάτων είναι ζωτικής σημασίας γι” αυτήν.

Η αγάπη της για τη φύση, τα ζώα και το περιβάλλον περνά και στα παιδιά, μέσω οικολογικής συνείδησης και τρόπου διατροφής. Χαίρεται πολύ περισσότερο τα παιδιά της όταν πηγαίνουν Δημοτικό και τα βοηθά σε όλες τις εργασίες τους. Δεν εκφράζει την αγάπη της με ευκολία, αλλά οι παροχές της και η συνεχής μέριμνα την επιβεβαιώνει καθημερινά.

Διαβάστε επίσης: Συμπαντικά Χρώματα: Πώς να αντλήσετε Ενέργεια από τους Πλανήτες

Ζυγός:

Ισορροπία

Η Ζυγός μαμά έχει μια σχεδόν μαγική επίδραση στην οικογένειά της, δίνοντας συχνά την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Είχαν τα παιδιά μια δύσκολη μέρα στο σχολείο; Θα τους πάρει ένα μεγάλο παγωτό, θα τα πάει στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα παιχνιδιών ή μια βόλτα στο πάρκο. Γενικά, είναι υπομονετική, χαμογελαστή, μειλίχια, κοινωνική, ευγενική, κοκέτα και στον εαυτό της και στα παιδάκια της και επιδιώκει να μεγαλώνουν σε ένα όμορφο και αρμονικό περιβάλλον, χωρίς εντάσεις και τσακωμούς.

Αν έχουν καλλιτεχνική φλέβα, θα το ανακαλύψει πρώτη και θα τα ωθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, αν θεωρεί ότι έτσι θα είναι ευτυχισμένα και ισορροπημένα. Χαίρεται περισσότερο με την εφηβεία τους, καθώς τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς και οι ενθουσιώδεις έρωτες είναι το φόρτε της. Σίγουρα δεν είναι η μάνα «μάρτυρας», αλλά ένα καλό ρομαντικό πρότυπο για τα παιδιά της τα οποία μεγαλώνοντας θα θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά της.

Σκορπιός:

Έλεγχος

Η δυναμική και έντονη προσωπικότητά της, κάνει τη μάνα Σκορπιό τον αρχηγό όλης της οικογένειας. Απόλυτη και αυστηρή, η «κατάρρευση» δεν υπάρχει στο λεξικό της. Έχει τα πάντα υπό τον έλεγχό της και τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από την εποπτεία της ενώ θα μετακινήσει και βουνά προκειμένου να περάσει το δικό της. Αντιλαμβάνεται αμέσως αν το παιδί της λέει ψέματα, αν έχει μπλέξει με κακές παρέες, αν έκανε κάποια ζημιά ή οτιδήποτε έχει συμβεί και δρα αστραπιαία.

Είναι από αυτές τις μανάδες που θα υπερασπίσουν τα παιδιά τους προς τα έξω, αλλά στο σπίτι θα τα τιμωρήσουν για τη συγκεκριμένη πράξη τους. Τα αισθήματα που προκαλεί στα παιδιά της κυμαίνονται από τον φόβο μέχρι την μεγάλη αγάπη και την προστασία. Όπως και να “χει πάντως, σημαδεύει τις ζωές τους, με τα λόγια, τη στάση και τη συμπεριφορά της και η αποκόλληση από αυτήν θα είναι μάλλον αδύνατη.

Τοξότης:

Περιπέτεια

Γελαστή και καλοπροαίρετη, η μητέρα Τοξότης πάντα βλέπει τη ζωή σαν περιπέτεια και ανεξάρτητα από τα πάνω και τα κάτω της, δεν χάνει την αισιοδοξία της. Μέσα στην ενέργεια σχεδόν καθημερινά, τρέχει από δω και από κει, είναι η ιδανική συμπαίκτης στα επιτραπέζια με τα παιδιά της, συνταξιδιώτης στις εκδρομές και καλή παρέα στη διασκέδαση και τις εξόδους, δε θα διστάσει να ανέβει στην κούνια, την τραμπάλα ή να κάνει κόντρες με το ποδήλατο. Είναι η χαρά προσωποποιημένη και θέλει και τα παιδιά της χαμογελαστά ενώ δεν την ενοχλούν οι φωνές και οι φασαρίες, καθώς θεωρεί ότι είναι ένας τρόπος έκφρασης της ζωντάνιας.

Είναι μάνα multi culti, από το φαγητό μέχρι το ντύσιμο ή τις παρέες τους κι ίσως το όνειρό της είναι ένα τροχόσπιτο για να μπορούν να ταξιδεύουν συνέχεια. Παρ” όλα αυτά στα δύσκολα τα χάνει λίγο ενώ η ανάληψη ευθύνης δεν είναι το καλύτερό της, αν και με το χιούμορ της καταφέρνει να ανατρέψει τις καταστάσεις. Το κύριο δίδαγμα που θα περάσει στα παιδιά της: «όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα!»

Σας απασχολεί κάποιο επαγγελματικό ή συναισθηματικό ζήτημα και είστε σε αδιέξοδο; Μην περιμένετε άλλο!
Για επαγγελματικές και ερωτικές αποκαλύψεις, καλέστε ΤΩΡΑ στο 9011 400 235 και βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε! (χρέωση σταθερά: 1,23€/1΄ – κινητά: 1,57€/1΄)

Αιγόκερως:

Υπευθυνότητα

Η μαμά Αιγόκερως είναι ο βράχος του σπιτιού, ο σοφός της φυλής της, η δύναμη που κρατά τα πάντα ενωμένα και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει ότι η οικογένειά της θα έχει οικονομική αυτάρκεια. Θα εργαστεί σκληρά και για πολλά χρόνια, όχι μόνο για την δική της καταξίωση, αλλά για να μη λείψει τίποτα στα παιδιά της.

Αυστηρή, αυταρχική, ενίοτε σκληρή αλλά όσο μπορεί δίκαια, θέλει να υπακούουν τους κανόνες που έχει βάλει, να έχουν υπευθυνότητα και με ωριμότητα και σκέψη να κάνουν τις επιλογές τους. Ξέρει ότι η ζωή δεν είναι βόλτα στην εξοχή και θεωρεί καθήκον της να τα προετοιμάσει, ώστε να γίνουν δυνατά και ανθεκτικά και να μην καταβάλλονται από τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν.

Από τη μικρή τους ηλικία θα φροντίσει να τους περάσει ένα σύστημα αξιών, την έννοια σωστού και λάθους και φυσικά ότι τα αγαθά κόποις κτώνται, εμφυσώντας τους την προσπάθεια που απαιτείται για να φτάσουν στην κορυφή. Γι” αυτήν δεν έχουν τόσο σημασία τα πολλά λεφτά ή η τύχη αλλά η παραμονή στην πρώτη θέση σε ό,τι επιχειρήσουν με οδηγό την ποιότητα.

Υδροχόος:

Φιλελευθερισμός

Ανεξάρτητη, φιλελεύθερη, ειλικρινής, με τάση να βλέπει το μέλλον περισσότερο από το παρόν και χωρίς προσκόλληση σε βιώματα και απωθημένα, η μάνα Υδροχόος μαθαίνει στα παιδιά της από πολύ νωρίς ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και πρέπει να είναι προετοιμασμένα για το αύριο και τις αλλαγές της ζωής χωρίς να φοβούνται.

Τους εντείνει την περιέργεια, να ψάξουν, να μάθουν, να ενημερωθούν και να μην ακολουθούν τη μάζα, να μην εξαρτώνται από πουθενά, ποντάροντας στην ψυχική τους υγεία και στα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα τους που θα τα κάνουν να ξεχωρίσουν.

Είναι η μάνα που θα τα διδάξει κοινωνικά δικαιώματα και ισότητα, αλλά και τη ρήξη με το κατεστημένο. Η αξία της εκτιμάται από το παιδί όταν αυτό μεγαλώσει και αρχίσει να βλέπει τον πραγματικό κόσμο και όχι όσο είναι μικρό γιατί ενώ είναι φιλική μαζί του, είναι κάπως απόμακρη συναισθηματικά, αλλά παρούσα κυρίως στις ανησυχίες του.

Ιχθύς:

Συμπόνια

Η μαμά Ιχθύς έχει μια χρυσή καρδιά, γεμάτη αγάπη και συμπόνια και θα προσφέρει απλόχερα και άνευ όρων στα παιδιά της όλα τα θετικά συναισθήματα που κρύβει μέσα της. Για αυτήν είναι τα καλύτερα παιδά του κόσμου, που δεν κάνουν κανένα λάθος ή είναι παρεξηγημένα, κι αν κάνουν, τα συγχωρεί αμέσως κι ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο ελάττωμά της, αφού η υπερβολική της αγάπη την τυφλώνει.

Δε θα χαλάσει κανένα χατίρι τους, θα τα φροντίσει και θα σκουπίσει τα δάκρυά τους, απαλύνοντας όπως μπορεί τον πόνο τους που γίνεται και δικός της ενώ θα ξενυχτάει διαβάζοντάς τους ιστορίες και παραμύθια, με έμφαση στο ευτυχισμένο τέλος και στο ότι το καλό πάντα θα νικά το κακό, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουν χρόνια.

Μερικές μητέρες Ιχθύες έχουν βάλει τα παιδιά τους στο ψηλότερο βάθρο και πραγματικά τα λατρεύουν και θυσιάζονται στο βωμό της ευτυχία τους. Παρότι η ίδια είναι ευαίσθητη, λεπτεπίλεπτη και ευσυγκίνητη, όταν πρόκειται για τα παιδιά της, βγάζει νύχια. Η αγκαλιά της θα είναι πάντα ανοικτή, ακόμα κι όταν μεγαλώσουν και θα τρέχουν να κρυφτούν σε αυτήν, όποτε χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης:  Τα «τοξικά» χαρακτηριστικά των ζωδίων. Αυτά που αποφεύγουν να λένε οι αστρολόγοι…

Ημερήσιες Προβλέψεις Εβδομαδιαίες Προβλέψεις Μηνιαίες Προβλέψεις

Διαβάστε επίσης

ΤΑΡΩ – Ερωτικές προβλέψεις Δευτέρα 18/03/2024

ΤΑΡΩ – Ερωτικές προβλέψεις Δευτέρα 18/03/2024

Ερωτικές προβλέψεις: ΚΡΙΟΣ : ΤΟ ΑΡΜΑ Τα συναισθήματα σας, έχουν πολλές διακυμάνσεις και αυτό είναι...
Αστρολογία Σχέσεων – Ποιά ζώδια έχουν εύνοια σε αγάπη και χρήμα

Αστρολογία Σχέσεων – Ποιά ζώδια έχουν εύνοια σε αγάπη και χρήμα

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια: Κριός Μπορείτε να βρείτε μια νέα αγάπη, αν τελικά επιλέξετε...
Η τράπουλα του Ιεροφάντη – Σχέσεις και Σύντροφοι

Η τράπουλα του Ιεροφάντη – Σχέσεις και Σύντροφοι

Προβλέψεις για το επόμενο 15ήμερο: Κριός  Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Εσείς να ξέρετε κάποιον έχετε...
  • προβλέψεις ερωτικές

    προβλέψεις ερωτικές
  • Ονειροκρίτης

    Ονειροκρίτης
  • ζωδια

    ζωδια
  • Καφεμαντεία – Ανάγνωση Φλιτζανιού

    Καφεμαντεία - Ανάγνωση Φλιτζανιού
  • Αστρολογικές Προβλέψεις από την Λουκία Πάνου

    Αστρολογικές Προβλέψεις από την Λουκία Πάνου
  • Αστρολογικές Προβλέψεις από την κα Μεταξία

    Αστρολογικές Προβλέψεις από την κα Μεταξία
  • Ετικέτες

  • Συμβατότητα Αιγυπτιακών Ζωδίων

    Συμβατότητα Αιγυπτιακών Ζωδίων
  • αστρολογικές γραμμές

    αστρολογικές γραμμές
  • ωροσκοπιο

    ωροσκοπιο
  • Αστρολογικές Προβλέψεις
    Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες www.astrologikes-provlepseis.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του μερική ή ολική, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του www.astrologikes-provlepseis.gr Το www.astrologikes-provlepseis.gr δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη, για το περιεχόμενο των διαφημίσεων.
    Χρέωση υπηρεσιών: Αριθμοί Αστρολογίας 875-876-8254 ΣΤΑΘΕΡO 0,79€/1Λ Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) – ΚΙΝΗΤO 0,82€/1Λ ΜΕ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜOΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛEΟΝ ΤEΛΟΣ ΚΙΝ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ 12%, 15%, 18% ή 20% ΑΝAΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ YΨΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑIΟΥ ΛΟΓ/ΣΜOY ΠΡΟ Φ.Π.Α. Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η εικονογράφηση είναι ενδεικτική. MEDIATEL-Λ. Κηφισίας 125-127 ΤΚ 11524. Helpline 214-2148020
    9011-400-235 Από Σταθερό 1.30E/1Λ ( Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) & από Κινητό 1,74E/1Λ και 9011-400-633 Από Σταθερό 1.56E/1Λ ( Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) & από Κινητό 1,74E/1Λ Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος σύνδεσης συνδρομητών κινητής 12%,15%,18%,20%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ. Η εικονογράφηση είναι ενδεικτική. Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Mediatel Λ. Κηφισίας 125-127 Helpline 214-214-8020
    Copyrights Astrologikes-Provlepseis.gr 2015 - 2024
    Κατασκευή Ιστοσελίδων tcp.gr Project