Οι Σεληνιακοί Δεσμοί - Αστρολογικές Προβλέψεις

Οι Σεληνιακοί Δεσμοί

Οι Σεληνιακοί Δεσμοί

Οι Σεληνιακοί Δεσμοί

Οι Σεληνιακοί Δεσμοί είναι τα πιο παρεξηγημένα σημεία στην αστρολογία. Παρόλο που ελάχιστοι διαφωνούν για τη σπουδαιότητά τους στο γενέθλιο χάρτη, εν τούτοις ελάχιστοι μπορούν να προσφέρουν μια σύγχρονη και απολύτως κατανοητή ερμηνεία των Δεσμών- τι εκπροσωπούν και γιατί. Μια επί πλέον δυσκολία στην κατανόηση των Δεσμών είναι το γεγονός ότι οι Δεσμοί της Σελήνης δεν έχουν καμία σχέση με τη δυτική μυθολογία.

Η σχέση του δράκου με τα σημεία των δεσμών προέρχεται από την ινδουιστική μυθολογία. Παρόλο που οι μύθοι μας δίνουν πληροφορίες και ξεδιαλύνουν τη χρήση των δεσμών στην ανατολική αστρολογία, εν τούτοις δεν βοηθάνε αρκετά για μια ανθρωπιστική αντίληψη δυτικού τύπου. Πρόθεση αυτής της εισαγωγής είναι να επισημάνει το γεγονός ότι η ερμηνεία των Δεσμών είναι ανοιχτή και κάποιες διαπιστώσεις που ακολουθούν παρά κάτω δεν αποτελούν κατά κανένα τρόπο ευαγγέλιο, ούτε απόλυτη θέση.

Είναι ένα αχνό περίγραμμα για να ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε όταν αναφερόμαστε στους Δεσμούς.

Οι Σεληνιακοί Δεσμοί - παράδειγμα

Τι είναι λοιπόν οι Σεληνιακοί Δεσμοί;

Οι Σεληνιακοί Δεσμοί δεν είναι πλανήτες, δεν είναι φυσικά σώματα, δεν είναι κάτι στέρεο αλλά αυστηρώς μαθηματικά σημεία. Αποτελούν δηλαδή δύο σημεία στο διάστημα όπου η τροχιά της Σελήνης συναντά ή τέμνει την τροχιά της Γης.

Ο Βόρειος Δεσμός (North Node – True Node) της Σελήνης ή το Κεφάλι του Δράκου, είναι το σημείο πάνω στην εκλειπτική, όταν η Σελήνη περνάει από το Νότιο στο Βόρειο ημισφαίριο.

Ο Νότιος Σεληνιακός Δεσμός (South Node) της Σελήνης ή η Ουρά του Δράκου, δεν αναγράφεται στο γενέθλιο χάρτη αλλά βρίσκεται πάντα και συμμετρικά στο αντιδιαμετρικό σημείο από το Βόρειο Δεσμό.

Δηλαδή ο Νότιος Δεσμός βρίσκεται πάντα στο απέναντι ζώδιο και τις ίδιες μοίρες απ’ αυτό στο οποίο βρίσκεται ο Βόρειος Δεσμός, όπως φαίνεται στην ακόλουθη λίστα:

ΒΔ στον Κριό, ΝΔ στον Ζυγό
ΒΔ στον Ταύρο, ΝΔ στον Σκορπιό
ΒΔ στον Δίδυμο, ΝΔ στον Τοξότη
ΒΔ στον Καρκίνο, ΝΔ στον Αιγόκερω
ΒΔ στον Λέων, ΝΔ στον Υδροχόο
ΒΔ στον Παρθένο, ΝΔ στον Ιχθύ
ΒΔ στον Ζυγό, ΝΔ στον Κριό
ΒΔ στον Σκορπιό, ΝΔ στον Ταύρο
ΒΔ στον Τοξότη, ΝΔ στον Δίδυμο
ΒΔ στον Αιγόκερω, ΝΔ στον Καρκίνο
ΒΔ στον Υδροχόο, ΝΔ στον Λέων
ΒΔ στον Ιχθύ, ΝΔ στον Παρθένο

Για παράδειγμα αν ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στις 14 μοίρες του Κριού τότε ο Νότιος Δεσμός βρίσκεται στις 14 μοίρες του Ζυγού.

Οι Σεληνιακοί Δεσμοί Rahu Ketu

Οι Σεληνιακοί Δεσμοί και η Καρμική τους Σημασία

Η Σελήνη συμβολίζει το υποσυνείδητο και οι Δεσμοί παίζουν τεράστιο ρόλο όσον αφορά στα μοντέλα συμπεριφοράς που έχουμε εκεί αποθηκεύσει.

Ο Νότιος Δεσμός (South Node) της Σελήνης συμβολίζει το παρελθόν, συμπεριφορές και συνήθειες που είχαμε σε προηγούμενες ζωές.

Εδώ φαίνονται τα ταλέντα, η ιδιοφυΐα και η γοητεία μας, ατού που όμως τώρα μπορούν να γίνουν η Αχίλλειος πτέρνα μας. Ο ΝΔ είναι ο εύκολος δρόμος, αποτελείται από οικεία χαρακτηριστικά στα οποία αν συνεχίσουμε την προσκόλληση δεν θα μπορέσουμε να εξελιχτούμε. Ο ΝΔ είναι αυτά που πρέπει να αφήσουμε πίσω για να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο Βόρειος Δεσμός (North Node – True Node) της Σελήνης συμβολίζει το μέλλον.

Δείχνει τις προοπτικές που έχουμε και τους τομείς όπου θα επιτύχουμε μέσα από την προσωπική μας προσπάθεια. Όταν υπάρχει προσπάθεια, όμως, υπάρχει υποστήριξη και προστασία. Ο ΒΔ είναι το σημείο προς το οποίο πρέπει να βαδίσουμε σε αυτήν τη ζωή για να φτάσουμε στην προσωπική μας ολοκλήρωση.

Για τους αρχαίους ο ΒΔ ήταν «τυχερός» και ο ΝΔ «άτυχος». Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Το να στεκόμαστε ακίνητοι στο παρελθόν και να αρνούμαστε να δοκιμάσουμε καινούργιες εμπειρίες για να προχωρήσουμε στο μέλλον, δεν είναι γρουσουζιά. Είναι βλακεία. Η γυναίκα του Λοτ κοίταξε πίσω και μεταμορφώθηκε σε στήλη άλατος. Αυτό συμβαίνει όταν κολλάμε στα παλιά. Οι Ινδιάνοι συμβόλιζαν τον ΒΔ με την φύση του Άρη και τον ΝΔ με την φύση του Κρόνου. Οι Θεοσοφιστές θεωρούσαν τους Δεσμούς καρμικούς. Ότι αν ο Ήλιος ενός ατόμου συμπίπτει με τους Δεσμούς της Σελήνης στον δικό σου χάρτη τότε η σχέση σας είναι καρμική, αναπόφευκτη. Έχει ένα μάθημα να δώσει ή να πάρει από σένα.

Καρμικά εδώ, θεωρούνται πρόσωπα και γεγονότα που μας οδηγούν στον Βόρειο Δεσμό, στην προσωπική ολοκλήρωση και το μέλλον, μέσα από τα μαθήματα -συχνά επώδυνα- που μας δίδουν στο παρόν.

Λέγοντας καρμικά «πρόσωπα» δεν είναι εννοούμε απαραίτητα εκείνον τον άγνωστο και την ηλεκτρική έλξη με ανεξήγητη οικειότητα που σε διαπέρασε μόλις μπήκε στο δωμάτιο.

Το μάθημα σου, μπορεί να το πάρεις από τον πατέρα, την αδερφή, το αφεντικό που θαυμάζεις, τον συνάδελφο που αντιπαθείς, αλλά και τον σύντροφο που κολλήσατε από την πρώτη εκείνη ανεξήγητη στιγμή (και που όμως δεν σημαίνει ότι θα κρατήσει για πάντα επειδή η σχέση σας είναι καρμική). Καρμικό είναι οτιδήποτε και οποιοσδήποτε εξυπηρετεί το κοσμικό πλάνο της προσωπικής σου εξέλιξης. Δάσκαλοι που σου μαθαίνουν ποιος-α πρέπει να γίνεις στο μέλλον (ΒΔ).

Διαβάστε για τους Σεληνιακούς Δεσμούς στους Οίκους ΕΔΩ

Διαβάστε για τους Σεληνιακούς Δεσμούς στα Ζώδια ΕΔΩ

ΠηγήΕπιμέλεια

Ημερήσιες Προβλέψεις Εβδομαδιαίες Προβλέψεις Μηνιαίες Προβλέψεις

Διαβάστε επίσης

DESTE – Αισθηματικές προβλέψεις για τον Μάιο

DESTE – Αισθηματικές προβλέψεις για τον Μάιο

Μηνιαίες προβλέψεις: Κριός – ΓΚΑΜΧΑΤ / Ο ΠΑΣΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ Από τους παλιούς σας συναισθηματικούς...
Ερωτική Χαρτομαντεία TARROT – Σύντροφοι και γνώριμοι σε μονοπάτια επανένωσης

Ερωτική Χαρτομαντεία TARROT – Σύντροφοι και γνώριμοι σε μονοπάτια επανένωσης

Προβλέψεις για το επόμενο 10ήμερο: ΚΡΙΟΣ : Η ΑΡΧΙΕΡΕΙΑ Πολλά αυτά που δεν ξέρετε ακόμη...
Ζώδια – Ημερήσιες Αστρολογικές προβλέψεις Τετάρτη 24/04/2024

Ζώδια – Ημερήσιες Αστρολογικές προβλέψεις Τετάρτη 24/04/2024

Ζωδιακές προβλέψεις: Κριός : Σταδιακά και μέσα στον Μάιο θα σας εκδηλωθούν αισθήματα, από ένα...
  • προβλέψεις ερωτικές

    προβλέψεις ερωτικές
  • Ονειροκρίτης

    Ονειροκρίτης
  • ζωδια

    ζωδια
  • Καφεμαντεία – Ανάγνωση Φλιτζανιού

    Καφεμαντεία - Ανάγνωση Φλιτζανιού
  • Αστρολογικές Προβλέψεις από την Λουκία Πάνου

    Αστρολογικές Προβλέψεις από την Λουκία Πάνου
  • Αστρολογικές Προβλέψεις από την κα Μεταξία

    Αστρολογικές Προβλέψεις από την κα Μεταξία
  • Ετικέτες

  • Συμβατότητα Αιγυπτιακών Ζωδίων

    Συμβατότητα Αιγυπτιακών Ζωδίων
  • αστρολογικές γραμμές

    αστρολογικές γραμμές
  • ωροσκοπιο

    ωροσκοπιο
  • Αστρολογικές Προβλέψεις
    Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες www.astrologikes-provlepseis.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του μερική ή ολική, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του www.astrologikes-provlepseis.gr Το www.astrologikes-provlepseis.gr δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη, για το περιεχόμενο των διαφημίσεων.
    Χρέωση υπηρεσιών: Αριθμοί Αστρολογίας 875-876-8254 ΣΤΑΘΕΡO 0,79€/1Λ Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) – ΚΙΝΗΤO 0,82€/1Λ ΜΕ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜOΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛEΟΝ ΤEΛΟΣ ΚΙΝ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ 12%, 15%, 18% ή 20% ΑΝAΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ YΨΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑIΟΥ ΛΟΓ/ΣΜOY ΠΡΟ Φ.Π.Α. Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η εικονογράφηση είναι ενδεικτική. MEDIATEL-Λ. Κηφισίας 125-127 ΤΚ 11524. Helpline 214-2148020
    9011-400-235 Από Σταθερό 1.30E/1Λ ( Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) & από Κινητό 1,74E/1Λ και 9011-400-633 Από Σταθερό 1.56E/1Λ ( Με ΦΠΑ + Τέλος Σταθερής Τηλ/νιας) & από Κινητό 1,74E/1Λ Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος σύνδεσης συνδρομητών κινητής 12%,15%,18%,20%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ. Η εικονογράφηση είναι ενδεικτική. Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Mediatel Λ. Κηφισίας 125-127 Helpline 214-214-8020
    Copyrights Astrologikes-Provlepseis.gr 2015 - 2024
    Κατασκευή Ιστοσελίδων tcp.gr Project